Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpuštění

Znáte pocit, že Vás něco "užírá",  cítíte se ublížení nebo jste zažili nespravedlnost?

Někdy v sobě nosíme dlouho podobné pocity...Nemůžeme někomu odpustit.  Odpustit znamená opustit negativní pocity, které ze situace máme. Nemůžeme odpustit nebo schválit nějaký čin, který se nám nelíbí, ale můžeme odpustit negativní emoce, aby už nás nezžíraly..Zkrátka si tu věc přestaneme brát osobně. Můžeme si představit špunt ve vaně, který vytáhneme a spolu s vodou odtečou i veškeré nepříjemné pocity, které nás se situací pojí. Od..pouštíme je. Potom už k dané situaci nebo člověku nebudeme chovat negativní pocity.

Nejprve bychom se ale měli pokusit odpustit sami sobě pokud se cítímě z nějaké situace třeba provinile, za něco se stydíme nebo bychom se v dané situaci chtěli zachovat jinak. To už ale nezměníme. Změnit ale můžeme to, jak se cítíme.

CVIČENÍ: Posaďte nebo položte se do relaxační polohy, 5x se zhluboka nadýchněte a zvolna vydýchněte. V duchu nebo nahlas si řekněte odpouštím sám sobě vše, čím jsem se vědomě či nevědomě na sobě či na někom provinil...Odpouštím si, jsem volný...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář