Jdi na obsah Jdi na menu
 


Život je hra

Život je hra, která má jednoduchá pravidla. Přesto mnoho z nás je nemůže nějak pochopit. Nejdůležitější z těchto pravidel je to, že každý z hráčů má jen jednu figurku a tou je on sám. A to je jediná figurka se kterou smí hrát. Přesto je okolo spousta jiných figurek. Je naprosto nepřípustné hrát s jinou  figurkou než s tou naší.

S naší figukou si můžeme dělat vše, co chceme - můžeme ji milovat, můžeme ji trápit, můžeme jí změnit image, můžeme jí změnit myšlení, chování, vnímání...

Opravdu můžeme vše co chceme. Je to jen na nás, jak budeme tuto hru "ŽIVOT" hrát.

Vím, že tam jsou i jiné figurky a hrajeme tu hru společně. Jiné figurky jsou buď naši protihráči, se kterými neustále bojujeme nebo spoluhráči se kterými spolupracujeme, doplňujeme se a pomáháme si navzájem.

Jestli ostatní figurky budou spoluhráči nebo protihráči si rozhodujeme zase jen my sami. Nezáleží na tom jací jsou, záleží na tom, jak je vnímáme my. Často se snažíme porušovat pravidla a dívíme se, že nám ta hra vůbec nejde, chceme totiž neustále měnit ostatní figurky a hrát za ně. Chceme změnit partnera, děti, rodiče, kamaráda.. Vždyť přece vidíme, že to hrajou špatně, že dělají chyby, trápí se, neumějí se radovat ze života, tak proč se nezmění? My jim přece chceme jen pomoct. Vždyť je to tak jednoduché. My jim přece poradíme, jak se mají změnit. Možná to je snadné, ale pro změnu se musí k rozhodnout každý sám za sebe. Ostatní nám nastavují zrcadlo. To co nám nejvíce vadí na druhých se jistě nějakým způsobem týká i vás. A tak až budete zase chtít někomu poradit, napište si to na papír a naložte s tím jako kdyby to byla rada pro vás osobně.

Nehrajte s cizími figurkami, opravdu to nikam nevede. Jen hra kde hrajeme fér a podle pravidel nás bude těšit. A když si z protihráčů uděláme spoluhráče, budeme sami koukat jak se sami od sebe mění.Ostatní hráči totiž vždy reagují na to jak hrajeme my. A to tak, že buď odejdou z našeho života a nebo se změní.

Tak hodně štěstí ve hře, která si říká ŽIVOT!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář